Jadalnia
JADŁOSPIS 01.12-12.12.2025
Poniedziałek 01.12.25
Zupa warzywna z kaszą jaglaną i śmietanką (1,7,9) (400ML)
chleb pszenny (1) (20G) pasta z tuńczyka (20g)
Wafelek (1,7)
Wtorek 02.12.25
Kotlet drobiowy mielony z mozzarellą (1,3,7)
(100 G), gotowane ziemniaki (150 G)
Surówka z kapusty czerwonej (120 G)
Kompot owocowy (200 ML)
Środa 03.12.25
Gulasz wieprzowy z warzywami
(1,7,9) (150G)
kasza jęczmienna (150G)
Lemoniada z cytrusami (200ML)
Czwartek 04.12.25
Duszony kurczak w sosie pieczarkowym
(1,7,9) (150 G)
Ryż (150 G)
Woda z cytrusami ( 200 ML)
Piątek 05.12.25
Naleśniki z twarożkiem na słodko
Sos truskawkowy(120G)
Kompot owocowy (200 ML)
Poniedziałek 08.12.25
Zupa krem z pieczonych pomidorów (7,9)
(400 ML) grzanki z chleba pszennego (1) (20 G)
owoc
Wtorek 09.12.25
Panierowane fileciki z kurczaka (1,7) (100 G),
gniecione ziemniaki (7) (150 G)
surówka z kapusty z koperkiem(120 G)
Kompot z truskawek (200 ML)
Środa 10.12.25
Gołąbki wieprzowe z warzywami bez zawijania (1,3,7,9) (100 G) sos pomidorowy (50g)
gniecione ziemniaki (150g)
Lemoniada z cytrusami (200 ML)
Czwartek 11.12.25
Makaron z pieczonym kurczakiem i
sosem śmietankowo brokułowym
(400g)
Woda z cytrusami (200 ML)
Piątek 12.12.25
Pulpeciki z dorsza (1,3,4,9) (100 G)
sos chrzanowy(50g)
Kasza jęczmienna (150 G)
Kapusta kiszona(120 G)
Lemoniada z cytrusami (200 ML)
Alergeny : 1. GLUTEN , 2. SKORUPIAKI I POCHODNE, 3. JAJA, 4. RYBY, 5.ORZESZKI ZIEMNE, 6. SOJA, 7. MLEKO I POCHODE ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ, 8. ORZECHY MIGDAŁY, 9. SELER, 10.GORCZYCA, 11.NASIONA SEZAMU, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I POCHODNE, 14.MIĘCZAKI I POCHODNE.