Jadalnia
JADŁOSPIS 17.11-28.11.2025
Poniedziałek 17.11.25
Zupa jarzynowa ze śmietanką i koperkiem (7,9) (400ML)
chleb pszenny (1) (20G) pasta z tuńczyka (20g)
chrupki kukurydziane (1) (50G)
Wtorek 18.11.25
Kotlet wieprzowy mielony (1,3) (100G)
kasza jęczmienna (150G)
surówka z buraczków (120G)
Lemoniada z cytrusami (200ML)
Środa 19.11.25
Panierowane fileciki drobiowe (1,3) (100 G), pieczone ziemniaki (150 G)
marchewka z masłem (120 G)
Kompot z owoców leśnych (200 ML)
Czwartek 20.11.25
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem (7) (150 G) ryż (150 G)
Woda z cytrusami ( 200 ML)
Piątek 21.11.25
Kopytka ziemniaczane (1,3,7) (200 G)
sos truskawkowy z twarogiem (7) (100G)
Kompot jabłkowo- gruszkowy (200 ML)
Poniedziałek 24.11.25
Zupa krem z pieczonych warzyw (9) (400 ML) grzanki z chleba pszennego (1) (20 G) chałka na słodko (1,3,7)(50G)
Wtorek 25.11.25
Makaron (1,3) (200 G) z sosem bolońskim (7) (100 G) (wieprzowo- wołowym)
Lemoniada z cytrusami (200 ML)
Środa 26.11.25
Pieczone pałki z kurczaka (9) (100 G),
gniecione ziemniaki (7) (150 G)
surówka z marchewki i jabłka (120 G)
Kompot z truskawek (200 ML)
Czwartek 27.11.25
Pulpety drobiowe (100 G), sos pieczeniowy (20 G), ryż z groszkiem (150 G)
Woda z cytrusami (200 ML)
Piątek 28.11.25
Panierowany filet rybny (1,3,4,9) (100 G) gniecione ziemniaki (7) (150 G)
kiszony ogórek (120 G)
Lemoniada z cytrusami (200 ML)
Alergeny :
1. GLUTEN , 2. SKORUPIAKI I POCHODNE, 3. JAJA, 4. RYBY, 5.ORZESZKI ZIEMNE, 6. SOJA, 7. MLEKO I POCHODE ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ, 8. ORZECHY MIGDAŁY,
9. SELER, 10.GORCZYCA, 11.NASIONA SEZAMU, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I POCHODNE, 14.MIĘCZAKI I POCHODNE.
JADŁOSPIS 03.11-14.11.2025
Poniedziałek 03.11.25
Zupa ogórkowa na żeberkach (400 ml)
pieczywo pszenne,
mini wafle kukurydziane z polewą malinową (35g)
ALERGENY : 1,7,9
Wtorek 04.11..25
Kotlet schabowy (100 g) gotowane ziemniaki (150 g) surówka z buraczków (120 g) lemoniada (200 ml)
ALERGENY : 1,3,7,
Środa 05.11.25
Kurczak w sosie śmietanowo- szpinakowym (150g), kopytka ziemniaczane (150g)
Kompot owocowy (200ml)
ALERGENY :1,7,9
Czwartek 06.11.25
Krokiety z mięsem wieprzowym mielonym (2 sztuki)
Surówka z kapusty (120g)
Lemoniada (200ml)
ALERGENY :1,3,7,9
Piątek 07.11.25
Naleśniki z prażonymi jabłkami (350g)
Woda z cytrusami (200 ml)
ALERGENY :1,3,7
Poniedziałek 10.11.25
BRAK CATERINGU
ALERGENY:
Wtorek 11.11.25
BRAK CATERINGU
ALERGENY :
Środa 12.11.25
Pulpety wieprzowe z warzywami (130g) sos pieczeniowy (20 g) kasza kuskus perłowy (150g)
Woda z cytrusami (200 ml)
ALERGENY :1,3,7,9
Czwartek 13.11.25
Udko z kurczaka trybowane, gotowane ziemniaki z masłem (150g) marchewka z groszkiem (120g)
Kompot jabłkowo- gruszkowy (200 ml)
ALERGENY: 1,3,7,9
Piątek 14.11.25
Paluszki rybne (100 g) pieczone ziemniaki (150g) surówka z białej kapusty (120 g) Lemoniada (200 ml)
ALERGENY : 1,3,4,7,9
Alergeny :
1. GLUTEN , 2. SKORUPIAKI I POCHODNE, 3. JAJA, 4. RYBY, 5.ORZESZKI ZIEMNE, 6. SOJA, 7. MLEKO I POCHODE ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ, 8. ORZECHY MIGDAŁY,
9. SELER, 10.GORCZYCA, 11.NASIONA SEZAMU, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I POCHODNE, 14.MIĘCZAKI I POCHODNE.